♥Suveränt

Bois är i kvartsfinal i "Svenska Cupen" vad händer....?image441
Från att dom bara förlorat under en längre tid.."slår dom till" och vinner även över Hif som annars spelar i "Allsvenskan".
Åh just dom här derbymatcherna som är såååå prestigeladdade och med så mycket "hatkärlek".... TJoooohooo .....vad lycklig man blir..när det går bra för Boisarna:)
2-1 slutade matchen  välförtjänt till Bois...och med en insats som heter duga:) ....."Here we come"...BOIS BOIS BOIS
image384
Ja det var mycket som skulle hinnas med igår, och ett ridpass satt ju inte helt fel.
Känns riktigt stimulerande att få fortsätta rida honom då tjejen som äger hästen tävlade i helgen och fick sina första placeringar i 1,20 hoppning!
"Suncard" som är fallen efter Cardento-Lombard saknar ju inte precis hoppeblod:)

image445

På tal om hästar...........

Vad blir det om man korsar en Häst och en Zebra...???

En........................ ZEBRAHÄST

image443


 
"Eclyses"
 pappa som kommer från Italien och är en Häst

och mamman som kommer ifrån Tyskland är en Zebra.

Eclyse föddes i Italien 2006 och finns numera på djurparken
 "Zoo Safari" i Schloss Holte i Tyskland.

image444

♥ Minnen från barndomen

Nu var det ett tag sedan man satt och lekte med dockor....image440
Vanliga dockor är egentligen aldrig något som roat mig direkt..var nog mer en sådan där sk pojkflicka som hellre spelade ishockeyspel...
Visst hade jag en och en annan dockevagn...men tro för den skull inte där satt någon docka i den........utan i  den körde jag runt allt  ifrån duvor till kattungar.
Till min mammas stora förtjusning:))

Då på den tiden var det ju vanligt med både vind och källare som stod olåsta, så att vem som helst som hade lust kunde ta sig in.
image435

Därför sökte sig många vildkatter  in bland just  dessa skrymslen och vrår, och sen yngla image438dom av sig i sin tur....så det vimla av katter i hela källaren, för att inte prata om vilken odör:(
Resultatet blev ju så klart helvilda kattungar, som jag till varje pris ville fånga...då dom ju var  så förtjusande söta...så som bara just kattungar  kan vara.image436

Att jag sen hade fått "klösmärken" av katter som både spottat och fräst  över hela kroppen var ju en annan femma, då jag så image437småningom fick lön för mödan och lyckades  få dom tama och  kunde  bädda ner dom i dockevagnen!

Duvorna i sin tur, bodde inte i källaren, utan på en utav våra balkonger...ja förr var det även vanligt med två balkonger..en utåt gatan och en mot bakgården där det oxå fanns en extra  trappa ner till gården, ifall man skulle slänga soporna!
image439

Här vid denna balkong, hade vi ett skåp uppställt som duvorna valt som häckningsplats, märkligt men duvorna verkade mycket tamare förr, efter en tids ruvande och kurrande titta små duvungar fram...och givetvis fick dom små duvorna inte vara ifred från mig...utan jag ordna och dona även med dom..
Mamma var väl inte helt nöjd med mig eftersom dom även  fick följa med in på mitt rum.
Inte för hon hade något emot djur, men mena mest på att dom både  kissade och bajsade inne.... och var fulla av ohyra.....

Tiden gick och en dag var jag full av utslag....mamma ringde doktorn för en tid!
Då på den tiden var man ju ínte DU med doktorn, utan det var titlar som gällde och full respekt för Herr Doktor.

Doktorn undersökte mina ben, och rätt som det var hoppa han till....då hade det också hoppat till på ett av mina ben..:)

Ojoj vad min mamma skämdes, när doktorn sa att det var kattaloppor !
Tror att vi kröp ut därifrån...med sänkta huvuden..en stor skam på den tiden att vara "loppebiten" då det  förknippades med dålig hygien...idag har ju var och varannat barn loppor i våra skolor och är vardagsmat, men  DÅ... hujeda mig!

Åter igen så fick min mamma rätt, iom det så var det färdigbäddat i dockvagnen:))image382

♥ Haha som det kan gå :))

Kvinnans list. image435

image384
Hon tillbringade första dagen med att packa sina tillhörigheter i kartonger och väskor.
Andra dagen kom flyttfirman och hämtade sakerna. Tredje dagen satte hon sig för sista gången ned vid deras vackra matsalsbord med levande ljus, satte på lite lugn bakgrundsmusik, och
festade på ett halvkilo räkor, en burk kaviar och en flaska Chardonnay.
När hon ätit färdigt gick hon runt i varje rum och stoppade in halvätna räkskal doppade i kaviar inuti alla gardinstänger.
Sen rengjorde hon köket och lämnade huset.
 image384

När maken återvände med sin nya flickvän var allt lycka och och glädje de första dagarna. Sen började, sakta, huset att lukta.
De försökte allt, dammsög, torkade, tvättade golven, vädrade med fönstren vidöppna. Ventilationskanalerna kollades för att hitta eventuella döda gnagare, mattorna kemtvättades och luftrenare och doftblock hängdes upp överallt. Anticimex kallades in och satte in gasbekämpningsmedel varvid det nu inte så lyckliga paret tvingades flytta ut några dagar.
Till slut revs de dyra tapeterna av ull ut och ersattes.
image384
Inget hjälpte.
Folk slutade komma på besök. Hantverkare och reparatörer vägrade arbeta i huset. Hembiträdet slutade. Slutligen stod de inte ut med stanken längre utan beslöt sig för att flytta. En månad senare hade de inte fått huset sålt, trots att de halverat priset.
Ryktet gick och till sist vägrade de lokala fastighetsmäklarna att svara på deras telefonsamtal.
image384
Till slut var de tvungna att ta ett stort banklån för att betala sitt nya hus. Exhustrun ringde mannen och frågade hur allt stod till. Han berättade hela historien om det ruttnande huset. Hon lyssnade artigt och sa att hon saknade sitt gamla hem förskräckligt
mycket och skulle kunna tänka sig att köpa huset.
image384
I tron att hans exfru inte visste hur pass illa huset luktade gick han med på att sälja till henne för tiondelen av marknadspriset, på villkor att hon skrev på samma dag.
Det gick hon med på.
En vecka senare stod mannen och hans flickvän leende och såg flyttfirman komma och hämta allt för transport till den nya bostaden.Inklusive gardinstängerna....

image436
image382

♥ "Vi fick väder"

Då var det över för den här gången  Midsommarhelgen...
Det blev ett ganska hyfsat väder vi fick till slut, dom hade ju lovat regn...så vi räkna kallt med det och dukade inomhus... Men det klarnade upp och vi kunde fortsätta firandet utomhus...
Efter maten var det dags för femkamp...
Fem grenar stod på programmet..allt ifrån pilkastning, kasta ringar, slå i 7tums spik, boccia,och luftpistol.......väldigt manliga grenar på min ära..:)
image444
Ska väl tillägga att jag var den enda från den kvinnliga sidan som deltog, åtminstone första rundan...så  någon seger tillföll då inte mig...tvåa som bäst blev jag dock på luftpistol med 3 träffar utav fem......kul att kunna sätta åt killarna på just en sådan gren..hmm har dom inte gjort lumpen kanske och skjutit en del där men oj .. förlåt... tänkte  visst bara  högt.....:))
Skrattar bäst som skrattar sist....
Sen var det inte så kul längre när jag blev utslagen på bocciat...som man säger upp som en sol och ner som en pannkaka...tack för det televerket..:( Där var jag väck från turneringen och kunde sålla mig till resten av åskådarna!
Kvällen fortsatte.....vi fick i oss lite gubbar med och frampå nattkröken blev det dans dock inte runt midsommarstången...utan mer åt kasehållet...till gamla goa låtar:
Natten rundades av med lite korvgrillning....och sen bar det hemåt!
Ja det blev åter en lyckad midsommarfest med många goa skratt, eller vad säger du Anita..?? (internt)

Lite från resten av helgen......
Lördagen var som upplagd för att bara slappa, och vädret verka lovande!
Dags att åka till smultronstället, på vägen hämta jag upp brorsan som först skruva på sig när han såg dom svarta molnen på himlen...
Ah sa jag det fixar sig nog... bara en liten skur på sin höjd!
På vägen till Ålabodarna ca en mil bort...öppna sig himlen, vi fick snabbt köra in till sidan och upp med suffletten i rappet, känns lite komiskt att fortsätta men man är ju optimist ut i fingerspetsarna....regnet fortsatte och vi satt kvar i bilen en stund, tills det sluta regna!
Ut med solstolarna och satte oss på först parkett, gick väl si så där en halvtimme..sen var det dags för  regn...inte mycket mer att göra än att packa ihop och dra sig hem.

Söndagen blev ganska snarlik, men nu rusta vi upp med paraplax för värmen fanns ju i luften och då det  bara var några 5 minuters skurar hit och dit så överlevde man det, har ju badkläder på "so whått" :D
Men folk vallfärda ändå dit och tog sina dopp..ingen dör ju trots allt av lite vatten!

Tyvärr så blev det inga foto....från midsommar då jag fick med mig fel laddare till kameran och batterit "dödde" så klart!

Men lite andra droppar har det blivit från helgen....

Så här fint lyste solen mellan skurarna...
image435

Har hittat lite nya finesser i mitt fotoprogram....bubbel bubbel...

image442


Droppen...."dripp"
image438

.....och droppen  "drapp"
image437
image439


image441image443
    

♥ Midsommarafton...

 image418

Här har dom lovat regn till midsommar, så min plan A blir grusad direkt!
Tanken var att åka över till Ven och tälta över natten.....men icke i regn,
Ven är en ljuvlig Ö... OM..."solen skiner"...men knappast i regn och i kombination tält!

Får ta till Plan B och fira hemma hos brorsan istället...där midsommar har firats dom sista åren...

Nu när det vankas midsommar, kommer jag också att tänka på dom sju sorters blommorna som man skall plocka för att sen lägga under huvudkudden och  drömma vidare om sin prins..

Jag har valt ut Blåklinten utav många ....som lyser så härligt blått ute på ängarna!

image413image413image413image413

På svenska kallar vi den (Blåklint)
På danska (kornblomst)
På norska (kornblom)
På finska (ruiskaunokki)
På isländska (akurprýði)
På engelska (cornflower)
På tyska (kornblume)
På latin (Centaurea cyanus)

Blåklint, kallas även blågubbar (Roslagen),
blåkorn (Skåne)

image414

Delar utav blomman kan även användas som dekoration!

Med de ätbara kronbladen kan man t ex pryda en tårta eller en sallad.
Som torkade kan kronbladen användas som te.


Med detta vill jag...
Önskar alla en riktigt..Skön Midsommar...och här med lite samlade intryck från när...

 ♥Svensk sommar är som bäst!♥

image412


image416

♥ Naturen lockar....

♥ Härligt nu är den här igen..."sommaren"  ♥

Åh dags att ta sig utanför boet igen:)
Som jag berättat tidigare har jag ju min "favvorunda"....utmed kusten bland klippor och stup...(där vill jag bo), men det är ju ett naturreservat och det får man vara innerligt tacksam för, att någon klok stifta det så en gång i tiden!

Den här turen..tar jag delvis för motionsbiten och den andra för den vackra naturen,
alltså två flugor i en smäll...♥

Ett litet bekymmer har det tyvärr givit mig, och det är att jag efter allt klättrande i den kuperade terrängen (ca 100 meter över havet) både uppför och nerför fått lite känning i den nedersta delen utav av ryggen...inte bara en gång utan flera gånger nu, så jag vet att det kommer just efter den här motionsturen.

Det jag vill komma till, är det nerför backar eller uppför som sliter mest eller är det kanske kombinationen, går det att träna bort..? Alltså tusen och en frågor som man funderar på nu, motion som skall vara så bra...åsso blir det så här:(

Okey!...Ska inte gnälla mer utan ska dela med mig lite bilder ifrån den härliga turen!
Opps! Höllt på att glömma, riktigt så härlig var den förstås inte, vi satte oss ner på bästa utsiktplatsen för att njuta några minuter..kort sagt det blev högst en...sen kom "sommarens" värsta plåga..."Ollonborrarna"...finns det något vidrigare flygfä än dom..?
Inte nog med att dom surrar in sig i håret...dom gillar att jaga livet av en oxå...
Så var glada ni i Norr för dom ska visst bara härja här nere i Sydsverige...fast ni fick ju dom stora "stygga" myggen istället....kan ju kännas som pest eller kolera:)
image406


image412

image413

Här har jag lagt upp några lila växter, kan tänkas det är "gräslök", men inte säker kan dom växa så vilt och går dom att äta tro..det luktar "gräslök"....Någon som Vet..?
image408


Socialare killar o tjejer än dom här får man nog leta efter, ingen blixt som skrämde bort dessa fotomodeller:)

image410

image414

image382


♥ Tisdagstema "röd"

Den här kossan fick jag när jag var 6 år av tant Anna som hade ostaffären i samma hus  jag bodde i som barn.
Fortfarande står den som prydnad i mitt kök, min son satt och syna den lite närmare  en dag, och såg att det stod några initalier under hakan på kossan, vilket jag inte lagt märke till eftersom den hängt med mig så länge, och någon närmare granskning inte gjorts!
Hur som helst står där (MC) och DÅ.. trilla en polett ner...klart som korvspa, kossan kommer från mjölkcentralen :) Var annars..hihi

image405

Vill du oxå vara med på "Tisagstemat"...klicka
här!

image382

♥ "Underhållning på toa"

Den här helgen blev det mycket stuesittande, speciellt söndagen!
Inte förrän runt åttasnåret, satte jag mina fotavtryck utanför dörrahålet... Då först våga man sig  ut efter att det både regnat och åskat om vartannat i princip hela dagen!
Det blev en långpromenad på några  timmar och jag klara mig nästan hela rundan frånsett några mindre regnstänk som man inte direkt dog av:)

Nog om väder !!!

Vad sägs om lite "toacitat".....??
Min tjej har stuckit med min bästa kompis.          image289
Gissa om jag saknar honom.

(Plank, Vasastan)


Den är inte brottsligt att vara glad,image199

- men misstänkt.

(Damtoa, kulturhuset, sthlm)Jag satt uppe och tittade på en ishockeymatch i natt
så i morse hade jag mörka rinkar under ögonen.

Univ., Frescati (Jag blir CP TRÖTT av att skriva av detta, sarf & snoffelmania!!!!!)


(Mina hacker fingrar KRYMPER! SNYFT.. >BORTA! image405Sök dina rötter - gräv i rabatten! image290

(Husvägg. Östermalm)
Jesus lever!

- Betyder det att påsklovet dras in?

(Kassiker, här från herrtoa, univ., Frescati
Livet är ett enastående tillfälle.

- Till vadå?

(Damtoa, Moderna Museet)
Varning! Om ni inte slutar klottra på väggarna kommer vi att ta bort dem.

Ägarna.

(Herrtoa, restaurang)

image406
 Avslutningsvis en bild med några stänk till då:) Från söndagens promenad!

Något som gick utmärkt att fota idag var just vatten med koncentration på droppar!

image404

image361


♥ Fotboll+Regn=Sant

image396

Trots att  regnet stod som spö i backen, var man ju bara tvungen att gå ut på IP och se när Bois skulle möta Örgryte...
Eftersom man är randig i själen,
image398
tar mig sig ut antingen det är vått eller torrt, ingen kan väl påstå att man är någon medgångsupporter då, eftersom Bois just nu inför den här matchen ligger sist i tabellen, det är ju nu man verkligen behövs.... som hejarsupport:)
Klack..ramsorna avlöste varandra..Man kan inte annat än le när man stämmer in i Bois ramsorna som att...image397"Alla luktar fisk i Göteborg" ................eller........ "Alla heter Glenn i Göteborg".........visst vi fick oss oxå en släng av sleven av motståndarklacken som att..."Skåne tillhör Danmark och det är skit samma"
Men efter 95 roliga spännande minuter fick vi årets andra seger och båda har varit Göteborgslag.....som vi slagit!
2-1 till Bois slutade matchen rättvist....det var ni värda grabbar efter att spelat hela matchen i ösregn...HEJA HEJA HEJA

Vidare om gårdagens ridpass.
Jo det gick superbra och "Sunblock" visade upp sin bästa gentlemanna sida, så jag slapp smaka sågspån:)
Fast i dag har jag lite träningsverk, kommer som ett brev på posten när det blir för långt mellan gångerna, men nu ska det bli andra bullar igen och nya friska tag, och lite mer kontinuerlig ridning...så är det tänkt åtminstone!

Blev tyvärr inga bilder från igår, men tar ett annat hästfoto när jag red Amigo sist!
image400


image313

♥ Planta=Pumpa ??

image393

Nu har jag ordnat fosterfamilj till min planta om det skulle visa sig att det behövs!image392
Jo den ska få resa ut till mina gamla hemtrakter på landet hos rödbeterkungen:)
Rödbeterkungen är 85 bast och kan det mesta om jordbruk, och det hörs väl på namnet vad han pysslat med! 
När han en dag satt hos mig i klippstolen visade jag honom min planta ute på balkongen och fråga honom om det möjligtvis inte kunde vara en pumpa jag hade sått vilket han oxå trodde.....I samma andetag  fyllde han ut texten och sa, den där kan ju bli riktigt stor och dom kan ju väga uppemot 90 kg...
Då lär min balkong rasa ner till fösta våningen...vilken katastrof...*hmpf*
Så vi kom överens att avvakta till nästa klippning igen och isf får han plantan med sig hem.
Det verka faktiskt som han tyckte det skulle bli riktigt kul, för han fråga mig oxå om jag inte hade två planter  för då  kunde han ha tagit en med sig på studs....men så var ju inte fallet.

"Apropå lotterna"....
Känns det som det blir en......The Neverending Story...
Har nu hämtat ut nya lotter och den här gången var det (bara) vinst på en....á 30 kr
Såååå spänningen fortsätter....:))

Imorgon / idag...ska jag äntligen ut på en ridtur...har faktiskt varit lite tunnsått på den fronten nu en tid,  men nu ska det förhoppningvis bli lite lugnare på jobbfronten..
så man kan ägna sig åt det som ligger en  allra varmast om hjärtat....dessa fyrbenta underbara varelser som skänker mig så mycket glädje och harmoni.image394

Få se hur det går...det är en av mina elevers häst...en glad o pigg herre, och så glad att härom dagen hade han lämna sin ryttarinna i sågspånet....hmmm hoppas jag slipper smaka på den..medicinen...

"Sunblock" som egentligen är en hopphäst...behöver ju även han kunna lite krumelurer, så det är där jag kommer in i bilden...ska bli riktigt kul hur som helst...♥

image395image313

♥ Vart ska du resa i år på semester ?

Nu börjar det närma sig semestertider.....image388
Har ni redan planerat in något på er semester, eller kanske blir det lite lata sköna dagar här hemma!
Men om, vart isf hade ni tänkt er resa, blir det kanske en utomlandsemester ??image389

Själv har jag inte strukturerat upp något än, utan har blivit lite mer flexibel med åren och planerar  inte ihjäl mig längre...
Lite kommer så klart an på vädret, om den ska firas i
 
Sverige....image390

Annars kan det lika gärna bli en sista minuten resa någonstans

Mina sista  3 utlandssemestrar har oxå varit just restresor....

Den sista utlandsresan beställdes dagen innan och den gick till Turkiet förra året i augusti för 1495 kr för  en vecka!

Där finns egentligen ganska många fördelar med just en restresa, man kommer kanske till ett helt nytt ställe som man egentligen aldrig annars  hade haft en tanke på, plus att priset kan vara halverat om inte mera, boendet..kan även bli  4-5 stjärnigt, eftersom det oftast kan vara dom dyra resorna som just blivit  restade!
Alla eventuella tillägg som kan dyka upp, brukar jag normalt inte hoppa på.
Som extraavgifter för  garanterat Wc dusch på rummet..den skippar jag,
mest skrämselpropaganda...har haft wc dusch på samtliga mina..restresor.
I dom flesta hemförsäkringar ingår där oxå ett reseskydd, kan dock variera lite mellan  dom olika bolagen vad för eventuella skydd där kan ingå !
Plus att det blir någon 100 lapp billigare om du betalar resan hemma via internet och då själv skriver ut din biljett.....

Måste oxå tycka till lite om mina tre sista restresor som var!


..............Mat....Hotell....Väder....Service....Folket...Nöje/uteliv

image385
Turkiet/Marmaris
............****......***.......****............*****.........****.......*****
image391
image386
Rumänien/Neptun
...........****......***.........*****............*..............**.........*
image394

image387
Brasilien/Natal
........***........*****.........****.............*****.........*****......****
image393

Favoriten är så klart Brasilien, mest för det underbara glada folket med samba takter som hördes överallt, vänligare och hjälpsamma människor får man leta efter!

Som tvåa är helt klart Turkiet....vilket jag hade förutfattade meningar om innan jag åkte dit, men jag är av en positiv åsikt till det landet idag, god mat härligt badvatten,och omgivet av vackra öar!

Och sist Rumänien...dom hade behövt skickas på charmkurs hela högen, dålig service men god mat, bra bad och lagom varmt, men något sjabbigt och fattigt!

Ja det var bara ett litet tips ifrån mina resor/ har ni något bra restips?

image382

♥ E det nu man ska skratta....!?

image380

Kolla in veckans prognos....

Vilket J**kla skämtväder..........*%#*^#...............* hmpf*

image384

Gissa om det är typiskt......nu har man i en längre tid har haft häcken full med allt vad student och annat heter och knappt fått huvudet utanför dörrahålet  så har man sett framemot en lite lugnare period så att man även kan få någon form av behållning av den del utav dagen som återstår.....efter jobb!

Som idag...åter en härlig sommardag och jag med mitt  flyt lyckas alltid pricka in dom varmaste dagarna på hela året när jag just ska upp till sjukhuset och klippa.....

Åh där är redan varmare än helvetet även  vintertid...gissa vilken ångest jag hade  när jag dessutom visste att det var 30 grader ute och var på väg dit....Nä tvi vale....

Det är heller ingen ide att försöka öppna ett fönster....vet inte om det är psykologiskt för domimage381 gamle att då blir det kallt men grejen var den att det var samma temperatur ute som inne!

Men jag var tvungen att chansa och öppnade upp lite grann,  vissa köpte det medan andra protestera direkt med allt i från att få solen i ögonen...och att det var kallt.image382


När man för det  på tals... till personalen säger dom tänk på oss som går i det dagligen, japp det finns alltid dom som har det värre...kanske man inte skulle pipa ändå:)

image382

♥ Bad Bad Bad.....

Nu är det gjort, premiär doppet i havet! image374
Slog till i Lördags då var det 18 gr, men lite bättre upp blev det fram på söndagen då vi åkte till Bjärred för att bada!
Mellan Malmö och Landskrona hittar du Sveriges längsta brygga, för var annars ska man bli av när temperaturen går mot  35grader, då gäller det att söka sig längst kusten.......

image368

Utsikten här är egentligen ganska imponerande med tanke på allt som går i höjden eller  på längden.....nu är det läge att skryta som skåning:))
Slå detta här om ni kan i övriga landet:)
Och från ett och samma utsiktsställe....

Bjärreds brygga 500 meter Sveriges längsta
Öresundsbron 15.410 meter lång....Sveriges längsta bro
Turning Torso...190 meter hög och  högsta byggnaden Sverige....att jämföra med kaknästornet i Stockholm på 155 meter...
Ganska imponerande mått.......


image373

Hur som helst parkerar man sig på stranden kan man gå flera 100 metrar ut i det grunda vattnet och det  går inte längre än till knäna och höll då sina 29grader...trot om ni vill men det är dagens sanning...
Vill man istället bada lite djupare, får man ta sig en liten promenad längst bryggan på 1 km tur retur och då höll sig temperaturen något svalare på 23gr...kändes lite mer  svalkande denna soliga dag.
Längst ut på bryggan finns där oxå en liten mysig restuarang och på helgerna är det även dans....till livemusik....image375

image370

Har man sen legat och latat sig hela dagen....får man ta sig i kragen denna ljumma kväll och även motionera. Slog till med en långpromenad och efteråt ett välbehövligt och även årets första  kvällsdopp....japp det blev en rivstart på badandet i havet denna helg....
 


image372

Dags att ta sig hem fast det var knappt man vill gå in så ljummet och skönt som det var även  på kvällen....

image371image346image377


♥ Sjung om studentens lyckliga dagar.....

Ja då vart det över............ studenten! image364
Fick ett kanonväder som nästan var i det varmaste laget med sina 34 grader och en natt som mer eller mindre påminde om tropisk!  image374
Ja det var en lycklig son som tog sin student och det blev  en lång och tuff dag som väntade honom, först en tidig champagnefrukost och sen var det full rulle tills  långt in på småtimmarna!

Här visar han stolt upp sig!

image366 

image365Tänk vad han blivit stor min "lille" Påg......

image367

image365 I väntan Inför studenttåget.....ska gå av stapeln,
stackars killar deras vagn stod mitt i den glödheta solen...
och dom i full mundering....

image368

image365Tyvärr stod jag på fel sida när sonen åkte förbi....i traktorsläpet,
vad gör man ?.....fotar baksidan istället:)

image369

image365Roligaste ekipaget var nog han i "rullebören"....

image370

image365En stolt storasyster med den nyexaminerade studenten!

image371

image365Lite presenter blev det med...
och en del pengar och sen vart det lite olika varianter av Lasse Åbergs glas
och mitt eget val....föll till slut på en  borrmaskin.....

image372
image365Bästa "kompisar"...japp lite glada i hatten var dom allt:) 
Åh nu ska dom strax bege sig till  studenttältet där det väntade mera fest!

image373

Ja det blev en mycket lyckad och trevlig studentfest och alla verkade nöjda o glada:) 
God mat o dricka därtill vad kan man mer begära:)image361

♥ Full rulle...

Jag man vinner kanske inte flitighetspriset i att blogga just nu, men slår till med en liten  uppdatering på vad som hände här i helgen som gick!
Här är det ganska mycket som händer just nu bland annat är det allt som ska fixas inför studenten som sonen tar på fredag.

Lite från fredagen....
Då var det  kalas i Helsingborg hos en släkting och det var trevligt!
Träffa oxå en ny blyg bekant där....ja det var en svårflirtad en......men jag gjorde ett tappert försök och plåta denna, blandning mellan Tax o Papillon som inte var helt lätt!
image350


Lördagen vakna man upp till mulet väder, och visste väl inte riktigt hur man bäst skulle förvalta den dagen ...men städning finns det ju alltid att ta till...sagt och gjort.. det fejades runt en del här i lägenheten...sen var det bilens tur för en omgång tvätt, under tiden jag tvättade bilen hade det ringt i min mobil, såg att det kom från syrrans man, så vi tog en chansning och körde direkt ner till hamnen om ifall att dom var där...och mycket riktigt där fanns dom på plats, så vi klev ombord och satte oss ner för en pratstund, när svågern i nästa minute erbjöd oss en tur på sjön.
image351

Solen gjorde små tappra försök att titta fram, efter en stunds båtfärd fick vi oxå beskedet att vi var dom första passagerarna han hade ombord, "gulp"...(fram med nödraketerna)
Efterhand började  han öka farten, och ville väl visa lite vad båten gick för, samtidigt som  båten oxå började plana ut ifrån att nästan haft fören pekande mot himlen vid starten...
Japp vi flög lågt det är jag nästan säker på.....runt 40 knop som då motsvarar ca 80/km i timmen
Tjohoo....(ja det var fullt ös medvetslös:)
image352

När vi kom i land blev det bestämt att vi skulle se "landskampen" hemma hos syrran,
ja  hur det gick vet väl dom allra flesta om vid det här laget....

Vi spädde på med en film efter matchen....
"La Bamba" som är en verklighetsbaserad film som handlar om  "Ritchie Valens" som omkom i en flygolycka tillsammans med bl.a Buddy Holy....  filmen var från 1987 men helt klart en mycket sevärd film och med mycket "Rock´n roll"
En riktigt mysig film...skulle jag vilja påstå!
image353 Den får  image355image355image355image355+

Söndagen!
Var det fotboll igen, Bois mötte Norrköping en mycket underhållande match, men som slutade med förlust... 3-1 till Norrköping!
Ja man blir hårt prövad som Boissupport, men man ska väl icke giva tappt.. var det någon "lustigkurre" som kläckte ur sig:) åh var han nu fick det ifrån.....

Efter matchen var det långpromenaden som stod på schemat...ni vet den där långturen jag skrev om...tidigare ("hitchcock") när lille Zack höll på att bli uppäten.
Men den här gången utan hund....."gudskelov"

Här har vi kommit oss en bit på vägen och kossorna sover eftermiddagsluren:)
image356

Turen går sen vidare förbi "Örenäs slott" som ligger en bit upp för slänten...
Den här vackra häcken angränsar upp till "slottets" domäner.
image358

När vi kommit oss en bit till är vi på samma stället där jag och Zack blev anfallna av dom löse hundarna....
Åh...vad händer...hör att det prasslar till ifrån  buskarna sen kommer samma  labradorer, som sist, uthoppande som två "tigrar" rakt emot oss..det skälls och morras om vart annat, samtidigt får jag syn på (zombiekärringen) som tydligen  bor  i huset alldeles bredvid vandringsleden..åh med tanke på det känns det ju knappast så muntert att passera förbi där fler gånger med hund ......
För egen del är jag inte speciellt rädd, men jag vill ju gärna kunna ta mig förbi med hund om så är fallet...och utan med för den delen!
Kärringen verkar för övrigt ha tappat ordförrådet...ja vet inte om hon kände igen mig men, jag hade ialf svårt att hålla käften efter den här gången med, jag tala om för henne ett par sanningars ord plus att jag upplyste om att det även råder koppeltvång vid den här årstiden.
Men man får varken ögonkontakt eller svar....

Här är vandringsleden och hennes hus till höger i bild, ganska så svårt att se på avstånd om hundarna ligger på lur i och med det höga gräset som växer vilt!
image359

Över till lite mer roligt....
Jag hämtade ut 3 nya lotter och på alla 3 var det vinst:)image360
Över till lite mer tradigt....


Just nu är jag mitt uppe i att  laga en persienn, var bara tvungen, hade ni sett min persienn hade ni trott att det var "taikon" som bodde här!
För vem vill ha en solfjäderpersienn mitt i fönstren, fick så klart slita ner den och köpte nya snören,  som då "bara" ska träs på och igenom, ett riktigt terapiarbete vill jag påstå!

Ja det var lite från förra veckan, idag ska jag på sjukhuset och klippa så det lär bli en sen kväll!
♥ Hoppas ni har det bra alla bloggvänner ♥, jag kommer snart besöka er igen så fort jag hinner med.
/Kram

image361

♥ Lördags "fräckis"...

Brandmannen kommer hem från jobbet en dag och berättar för frugan.image350

 - Vet du, vi har ett fantastisk bra system på brandstation.

När ettan ringer tar vi alla på våra jackor.

När tvåan ringer glider alla nedför stången och när trean ringer är vi redo för att köra iväg.

 - Det är ju superbra, säger frun.

 - Från och med nu gäller samma system här i huset säger brandmannen.

 När jag ropar Ettan så vill jag att du klär av dig naken.

När jag ropar

 Tvåan så hoppar du i sängen och när du hör Trean så sätter vi igång och gökar.

 När han nästa kväll kommer hem från jobbet så skriker han,

 - Ettan!

 Frun tar av sig alla kläder.

 - Tvåan!

 Hon hoppar i säng.

 - Trean!

 De börjar göka men efter bara några minuter skriker frugan.

 - Fyran!

 - Vad betyder fyran? frågar mannen.

 - Mera slang! Du är inte ens i närheten av elden!

image349

image346
image345