♥ Månadsstenar...

image288Små magiska ting  image288image290image288

Jag har valt ut en månadssten av flera möjliga som finns representerade för varje månad.
Beroende på vilken månad du är född i, ska man ha på sig smycken som innehar en viss sorts sten, men vilken och varför? 
Leta upp just din månadsten och se vad den kan göra för dig.


Granat - januariimage274 
En granat kan vara många olika färger, alla förutom blå, men är som bäst som en djup röd-lila färg. Den är en symbol av trohet, trofasthet och sanning. Smycken med granat var särskilt populärt med resenärer eftersom den sägs skydda personen mot sjukdom och fara under resan.     
 
Ametist - februari image275
En ametist varierar i färg från ljus lila till mörk lila. Namnet kommer ifrån ett grekiskt ord som betyder "inte berusad," och enligt historia ska den här stenen hjälpa en att stanna så! Ametisten har dessutom andra krafter, bland annat att kunna stimulera intelligens som leder till framgång.     
 
Akvamarin - marsimage276
En akvamarin kan vara mörk blå eller ljus blå-grön och allting emellan. Den ska se ut som ett genomskinligt hav. Akvamarinsmycken sägs också hålla havsresenärer från fara men är också en symbol av lycka och evig ungdom.     
 
Diamant - april  image282
Diamanten har spelat en stor roll i historien. Diamentens magi inkluderade krafter mot gift, rädsla, mardrömmar, galenskap och demoner. Diamanten troddes också kunna visa om någon var skyldig eller oskyldig till ett brott; stenen blev mattare om personen var skyldig, och den blev till och med mer gnistrande om personen var oskyldig. Den här stenen kunde man även använda som ett test av trohet. Då skulle man lägga en diamant på huvudet på sin fru medan hon sov, om hon vände mot sin man så var hon trogen, om hon vände sig bort var hon otrogen. (Visst är det bra att vissa traditioner inte används så mycket idag?)     
 
Smaragd - maj  image283
Smaragden, en mörk och vacker grön sten, har alltid varit en symbol av förtroende och godhet. För dig som är född i maj betyder en smaragd kärlek och medgång. När du bär dem som smycken runt halsen sägs den bota feber och epilepsi.     
 
Pärla - juni  image284
En pärla är inte en sten alls, den är gjord av organiskt material från vissa sorters skaldjur. Den är den enda ädelstenen som inte behöver skäras eller poleras och är redo att användas som smycken precis som den är. För dig som är född i juni ger pärlan ett löfte av god hälsa och långt liv. Den här stenen är också en symbol av stark vänskap.     
 
Rubin - juli  image281
Rubinen har varit den mest värdefulla stenen genom tiderna, med stor popularitet bland kungar och adelsmän. Naturligtvis trodde de också att den vackra stenen hade många olika krafter. Rubinen betydde ett fridfullt och lyckligt liv för ägaren och löftet att hans land aldrig skulle tas ifrån honom. Som månadssten ger den dig belåtenhet.     

Peridot - augusti  image285
Den här stenen är så briljant att den kallades för "solens sten." Den kommer i en olivgrön färg och gnistrar även i dovt ljus. Som smycken var peridoten vanligast som örhängen eftersom den troddes hjälpa hörseln. Den sägs kunna jaga bort elaka andar, men för att kunna göra det, måste de träs på en åsnas hår och sen bäras på vänster arm! Som månadssten lovar den dig ett lyckligt äkta liv.     
 
Safir - september  image286
Safiren kan vara från mörk indigoblå till ljus blå, och sägs hjälpa med alla ögonens sjukdomar. Den skyddar också bäraren från giftiga insekter och ormar. Som månadssten är den en symbol av visdom och klara tankar.     
 
Opal - oktober   image280
Opalen är i allmänt tycke en vacker sten eftersom den innehåller alla regnbågens färger. Den här stenen sägs göra en osynlig för fiender, och på så sätt skydda ägaren från fara. Som månadssten är den en symbol av hopp och den tros uppfylla önskningar!    
 

Topas - november  image287
Topasen kan ha många olika färger, men den gula färgen är den mest kända. Förutom gul kan den vara rosa, brun, blå, röd, och utan färg. "Topas" betyder eld, och när man bär den som smycken runt halsen gav den mod och högre intelligens samt skydd mot sorgsenhet. Den är en symbol av intelligens och skönhet.    
 
Turkos - decemberimage279
Turkosen kan vara olika toner av blå och grön-blå, och har varit populära som smycken i fem tusen år! Några av de äldsta smyckena som finns hittades i Egypten, gjorda av torkos och guld. Turkos troddes skydda mot onaturlig död, och folk trodde att den skulle ändra färg när fara var nära. Som månadssten är den en symbol av tillit och förståelse.    
  
 
 
image240

Kommentaren Sparas
Postat av: Pialotta

Jag är granat :-)
Bra vitsord verkligen..
Ha de fint ((Kram))

Postat av: Bobby

Jag e opal.Stenen i sig e väl inte den snyggaste av dom.Men man får ju bra egenskaper av den.Tex kan jag bli stand in för den osynliga mannen.Kram Bobby

2007-05-19 @ 23:19:04
Postat av: Caroline cK

Fina stenar.Tycker verkligen om dem!

Postat av: Think Twice

Pialotta-Ja var ganska nöjd med min oxå Ametist../kramelikram
Bobby- Se där ja...då kan du smita in lite varstans:)
Caroline cK- Tack! Ja dom är speciella!

2007-05-21 @ 23:21:50
URL: http://blueblueeyes.webblogg.se/

image613Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentaren (sparas)

image270
Trackback